Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

Taamottu

TAAMOTTU

Olin valmistunut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta vuonna 1991 ja toiminut sen jälkeen tanssijana Helsingissä lukuisissa freelance produktioissa sekä Helsingin kaupunginteatterissa, Kansallisoopperassa ja Tanssiteatteri Raatikossa. Suunnitelmissa ei ollut palata takaisin pohjoiseen. Mutta seitsemän Helsinki vuoden jälkeen alkoi moni asia todella voimakkaasti vetää takaisin pohjoiseen. Ennen paluutani opiskelin Saamentutkimusta Helsingin yliopistossa ja pohjoissaamea kielikursseilla Inarissa Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. Eräällä pohjoisen matkallani vuonna 1996 minulle annettiin käteen Saimi Lindrothin tositapahtumiin perustuva pienoisromaani Taamottu (Gummerus 1948) ja kysyttiin josko voisin tehdä kirjasta tanssiteoksen.

Päädyin asumaan kahdeksi kuukaudeksi Utsjoen lukion asuntolaan ja työstämään ensimmäistä omaa koreografiaani Taamottu yhdessä muusikko Ulla Pirttijärven ja kuvataiteilija Outi Pieskin kanssa. Sain tutustua kirjan päähenkilön Birit-Maijan sukulaisiin ja ihmisiin, jotka hänet olivat tunteneet, paikkoihin, joissa hän oli kulkenut ja minulle annettiin hänelle kuuluneita tavaroita käytettäväksi esityksessä.

Taamottu esitettiin runsaslukuiselle yleisölle Tenojoen rannalle rakennetulla ulkolavalla kesällä 1996. Teos oli tärkeä merkkipaalu taiteellisella matkallani ja sen tekemisessä luomani työkalut ja metodit ovat edelleen käytössä.

 

Taamottu

Koreografia ja tanssi Titta Court

Musiikki Ulla Pirttijärvi

Joutsenen asu Outi Pieski

Puvustus Kaija Maunula

Lavastus Aslak Pieski