Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

Taiteilija esittely

TITTA COURT

Section Title Separator

Vuodesta 1991 lähtien valmistuttuaan Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta tanssitaiteen maisteriksi Titta Court on ahkeroinut tanssijana, koreografina, opettajana, tuottajana, kuraattorina ja mentorina. Palattuaan Pohjois-Suomeen vuonna 1997 hän on aktiivisesti tehnyt tanssitaidetta näkyväksi vieden esityksiä poikkeuksellisiin tiloihin, toteuttanut erilaisia monitaiteellisia produktioita ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä.

Paikka, tilanne ja yleisö, kollaboraatio sekä improvisaatio ovat avainsanoja hänen työskentelyynsä. Court on toteuttanut teoksia lukuisiin julkisiin tiloihin, tehtaaseen, yksityisiin koteihin sekä luontoon unohtamatta näyttämöitä ja festivaaleja ympäri Suomen sekä koko Barentsin alueella ja laajemminkin.

Court valmistui Skinner Releasing Tekniikan opettajaksi vuonna 2011.

Court toimii taiteellisena johtajana ryhmässä RasaCollective yhdessä tanssitaiteilija Marjo Selinin kanssa. RasaCollective toimii monitaiteisen Piste Kollektiivin sisällä sekä itsenäisesti RasaCollectiven kannatusyhdistyksen kautta.

Vuonna 2016 Court toimi kansainvälisen Yhteisötanssifestivaalin taiteellisena johtajana sekä tuottajana.

Vuonna 2020 Court palkittiin Suomen Tanssi- ja Sirkustaiteilijoiden Liiton Tanssin Mainetekopalkinnolla.

Titta Court on tehnyt merkittävää, monipuolista ja taiteellisesti kunnianhimoista työtä kasvukeskusten ulkopuolella. Varsin haastavissa ja aika yksinäisissäkin olosuhteissa hän on tehnyt kiinnostavia taiteellisia projekteja eri taiteenalojen taiteilijoiden kanssa. Hän on yhdistänyt tekemiseensä myös yhteisötaiteellisia elementtejä ja vienyt tanssitaidetta ihmisten arkeen. Hän on toiminut rohkeasti uudenlaisia tanssitaiteilijuuden paikkoja avaten, mutta toiminut myös ”perinteisesti” tanssijana useissa muiden luomissa teoksissa. Häntä ehdottaneet kollegat totesivat muun muassa näin: ”Titta Court on tekijä, jonka persoonalliset ja luovat taideprojektit ansaitsisivat enemmän huomiota. Hänen sitkeä työskentelynsä tanssitaiteilijana alueella, jossa nykytanssi on varsin vierasta, ansaitsee palkinnon.”

Yhteisö tanssii ry nimesi Courtin Vuoden Yhteisötanssitaiteilijaksi ajalle 2014-15.

 “Välittömyys ja toisen ihmisen kuuleminen, selkeä eettisyys ja oman suunnan kulkeminen sekä toisaalta monipuoliset yhteistyöt erilaisten yhteisöjen ja yksilöiden kanssa kuvastavat Titta Courtin tekemistä.” Suomen Yhteisötanssi ry