Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

Jokapäiväiset liikkeet

Jokapäiväiset liikkeet

Tanssiesityssarja ”Jokapäiväiset liikkeet” keskellä ihmisten arkea Helsingissä ja Torniossa.

Tanssitaiteilijoiden Titta Court ja Kirsi Heimonen (Helsinki) tanssiesityssarja kysyy kommunikaation mahdollisuutta liikkeessä, kun tekijät altistuvat ihmisten erilaisille elinpiireille ja tanssivat koettua yhteyttä ihmisten arjessa.

Mikä on ihmisten jokapäiväinen liike suhteessa tanssin liikkeeseen? Miten tanssi kommunikoi ihmisten parissa, kun se ilmaantuu ihmisten keskuuteen, kuten kauppa- ja kirjastomatkoille? Tanssin, dueton tarkoituksena on herätellä ihmisiä heidän arjessaan, että he voisivat nähdä tutut reitit, omat liikkeet toisin. Tanssiesityssarja kysyy myös ihmisten tapaa eriytyä omiin piireihinsä, jolloin ihmisten väliset erot kasvavat ja kommunikaation mahdollisuus vähenee. Liittyminen liikkeeseen, sen katselu/kuuntelu voi avata ennakkoluuloja ja rakentaa yhteyttä ihmisten välille, edes hetkeksi.

Tanssi tapahtui ihmisten parissa, se ilmaantui ihmisten keskelle helsinkiläisiin Kontulan, Myllypuron ja Herttoniemen ostoskeskuksiin, metroasemille ja kirjastojen auloihin sekä Torniossa kirjastoauton matkaan ja kaupungintalolle.

Kirsi Heimonen TansT on kirjoittanut tanssisarjasta artikkelin nimeltä ”Huojunta hulluuden ja outouden rajoilla Tanssiminen julkisilla paikoilla” kirjaan Hulluus ja kulttuurinen mielenterveystutkimus. Toim. Saara Jäntti, Kirsi Heimonen, Sari Kuuva ja Annastiina Mäkilä (2019).

Kuvaajat Torniossa Juha Åman, Helsingissä Susanna Nurminen