Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

The North – Hidden Behind the Darkness

The North – Hidden Behind the Darkness

The North – Hidden Behind the Darkness on tanssitaiteilijoiden Titta Court, Gaby Agis (Lontoo) ja Eeva-Maria Mutka (Wales) jatkuva yhteistyöprojekti, joka sai alkunsa halustamme tutustua uudelleen ja uudelleen erilaisiin käsityksiin pohjoisesta. Viimeisen 10 vuoden aikana olemme matkustaneet pohjoisiin yhteisöihin eri puolilla maapalloa kuten Utsjoelle Suomessa, Iqaluitiin Kanadassa ja Kirkkoniemeen Norjassa. Matkoillamme olemme saaneet tutustua paikallisiin ja kuulla heidän elämäänsä liittyvistä monimutkaisista asioista liittyen pohjoisuuteen ja alkuperäiskansojen identiteettiin sekä olemme vastavuoroisesti pitäneet tanssitunteja lapsille ja esiintyneet. Matkojemme jälkeen on syntynyt pieni kirjanen sekä näyttämöllinen teos on alkanut muotoutua. Prosessimme jatkuu edelleen.

Prosessiamme ovat tukeneet Koneen säätiö, Taiteen Edistämiskeskus, Wales Arts International, Lisa Ullmann Travelling Scholarship Fund ja Rebecca Skelton Fund.

Projektimme yhteistyökumppaneita ovat olleet muusikko Ulla Pirttijärvi (Utsjoki) ja äänisuunnittelija Mark Horrocks ( Lontoo).

Kiitokset Pikene På Broen ja Grenselandmuseet (Kirkenes), Ellen Hamilton, Chris Coleman, Laakkuluk Williamson Bathory, Stacey Aglok MacDonald, Leena Ivik ja Pirurvik centre (Iqaluit).

Valokuvat Titta Court ja Eeva-Maria Mutka